Een nieuw spreekwoord meldt zich aan: “Laat je geen rekkers om de oren spannen”

KOEN JACOBS, ITNT.news – Protest en activisme hoeven absoluut niet gewelddadig te zijn om efficiënt te zijn.

Neem bijvoorbeeld het feit dat u eenvoudig dit West-Australisch regeringsdocument kan doorsturen naar iedereen, waarin staat dat COVID-19-vaccins “vergif” zijn. Letterlijk dan (“Public Health Act 2016 (WA) – Instrument of Authorisation – Authorisation to Supply or Administer a Poison [SARS-COV-2 (COVID-19) VACCINE – Australian Defence Force] (No.2) 2021“).

Of neem bijvoorbeeld dit,  hoe u van aan uw eigen eettafel zich kan aansluiten bij de wereldwijde vrijheidsbeweging. Gewoon door rundvlees te eten.

Of dit zelfs. Hoe u simpelweg een verslag kunt doorsturen naar anderen, waarin wordt aangetoond dat de “lockdowns” in België, en dus de federale regering, verantwoordelijk zijn voor 17.543 doden in 2020.

Maar wat dan met dit nieuw spreekwoord?

Dat bedacht ik gisterenavond, toen ik een “Super Schaap” tegen kwam in mijn Facebook-tijdlijn. Je kent ze wel, die Super Schapen. Zij die bijvoorbeeld zowel een mondmasker (mondkapje) en gezichtscherm dragen, terwijl ze helemaal alleen in de auto zitten. Op weg naar het dichtstbijzijnde COVID-gifcentrum.

 

Volg ook de FB-pagina Super Schapen: “Da’s kapot lachen” en “goed voor de buikspieren!”

 

Ik dacht toen. Het is toch maar gewoon door iets te horen op de TV dat mensen zoals Super Schaap hierboven kunnen worden meegesleurd in deze absurde hyper-realiteit?

De dingen die ze horen, de woorden die worden gebruikt door de pers om hun angst aan te jagen. Woorden zoals “COVID-doden” en “superverspreiders.” Maar ook woorden zoals “COVID-ontkenner,” en “anti-vaxxers.”

Dus wat als ook wij nu eens met taal terugvechten? Wel deftig, niet vulgair.

Het moet iets zijn dat op termijn in het collectieve geheugen van de bevolking blijft zitten, een spreekwoord bijvoorbeeld.

En welk voorwerp is er nu beter dan een mondmasker om een nieuw spreekwoord rond te formuleren?

Vandaar:

Laat je geen rekkers om de oren spannen

 

Betekenis:

Pas op voor de berichten in de kranten en op TV. Wees voorzichtig met wat je gelooft en voor waar aanneemt.

Ook:

Laat je het dragen van mondmaskers (mondkapjes) niet zomaar aansmeren.